Vitamina B6

Ignora orice diete rapide care te amagesc cu efecte rapide dar iti pun in pericol sanatatea. Afla de ce vitaminele sunt atat de importante pentru organismul tau.

Vitamina B6 este foarte importanta pentru sistemul nervos, avand rol in buna functionarea a cestuia precum si a sistemului imunitar. Lipsa aceteia din organism duce la convulsii in cazul copiilor, astenie, dermatita seboreica, nesomn, nevrozitate, pierderea in greutate, depresii, anemii, glosita, tulburari neurologice, polinevrita, irascibilitate crescuta, proasta functionare a tesutului muscular, are rol in absorbtia intestinala a complexului de vitamine B, este necesar pentru asimilarea magneziului, incetineste evolutia osteoporozei, in cazul adultilor.

Vitamina B6 se gaseste in drojdia de bere, cereale integrale, organe de vita, lapte, oua, fructe oleaginoase precum nucile si arahidele, banane, legume proaspete, avocado, varza.Este foarte necesara in cazul alimentatiei prea bogate in proteine si a persoanelor care fac efort fizic. Se poate administra si ca tratament medicamentos, excesul insa ducand la tulburari nervoase.

0 pareri:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Diete Rapide