Vitamina B1

Am ajuns la concluzia ca nu exista diete rapide care sa fie si eficiente sau sanatoase pentru organismul tau. De aceea, va atrag atentia asupra unui element de multe ori ignorat: vitamina B1.

Vitamina B1 este cunoscuta si sub denumirea de vitamina bunei dispozitii precum si sub cea de vitamina performantei intelectuale, fiindu-i cunoscute efectele benefice asupra sistemului nervos si a starii psihice. Are si rol de a asigura cresterea randamentului intelectual. Este o vitamina esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos precum si pentru functionarea fireasca a musculaturii.

Aceasta vitamina ajuta si la diminuarea durerii resimtite la nivelul corpului, fiind una dintre cele mai indicate maniere de tratament in cazul zonei zoster (o boala recunoscuta pentru maniera dureroasa si foarte vizibila de manifestare, precum si pentru calitatea sa de a fi o boala care nu poate aparea decat la intervale foarte mari de timp (peste 15 ani)).

Lipsa vitaminei B1 din organism aduce dupa sine oboseala, scaderea in greutate, pierderea apetitului, boli cardiace, boli cu caracter digestiv, polinevrita, atrofie musculara, edeme, cardiomegalie, encefalopatie. Dar toate aceste probleme cauzate de lipsa de vitamina B1 pot fi foarte usor remediate, doar prin simpla administrare a acestei vitamine.

Alcoolul in exces, sportul de performanta, stresul dar si alimentatia prea bogata in glucide cresc necesitatea de vitamina B1. Se gaseste in cereale, drojdie, portocale, ficat si plamani de vita, mazare, cartof copt, faina de secara.

 
Diete Rapide